top of page
Poza scriitoruluiUsagi Rescue

Rosie ne amintește de ce este importantă sterilizarea/castrarea iepurașului nostru

Rosie, surioara lui Blue (iepurașul care a primi un cărucior cu rotile), prezenta un abdomen de dimensiuni mari și avea o formă ușor suspectă. Am dus-o la Clinica Veterinara Duo-Vet din Timișoara, iar doamna Dr. Lavinia Lauer a consultat-o.


I s-au făcut mai multe investigații: analize de sânge, două radiografii, o ecografie. Analizele de sânge au ieșit bune, la radiografie s-a observat o abnormalitate la nivelul abdomenului, iar la ecografie s-au văzut mai multe camere cu lichid ce îi puneau viața în pericol.


Acestea se puteau sparge în orice moment și să facă o peritonită ori puteau să mai crească în dimensiuni și să pună presiune pe torace, crescând riscul unui deces prin asfixiere.


Așadar, Rosie a fost programată de urgență pentru o celiotomie exploratorie pe care doream să o cuplăm și cu operația de sterilizare, dacă ar fi fost posibil acest lucru. Din fericire pentru iepurică, sterilizarea ei a rezolvat problema ce o avea și anume: coarne uterine pline de lichid care cântăreau în jur 1.8 kg.


Această problemă medicală i-a pus viața în pericol, însă fiindcă s-a intervenit la timp, Rosie este astăzi bine și sănătoasă. Ea este un caz fericit, dar, cu siguranță, sunt mulți alți iepurași care au diverse afecțiuni din cauza faptului că nu au fost sterilizați sau castrați.


Iepurașii sunt foarte predispuși la a avea astfel de probleme și de aceea noi vă recomandăm să îi programați pentru o astfel de operație la un medic competent și cu experiență pe animale exotice.


Orice intervenție chirurgicală prezintă anumite riscuri și de aceea trebuie să avem mai multe aspecte în vedere pentru ca riscul să fie cât mai mic (starea de sănătate al animăluțului, analize de sânge plus alte investigații, medic competent, recuperarea post operatorie).


Îi mulțumim din suflet doamnei doctor pentru dedicarea ce o are față de aceste animăluțe!



26 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page